Bayer-cikk: Újabb támadás Európából

A A A
Neelie Kroes holland uniós biztos felháborodott a publicista írásán
Felháborodott Bayer Zsolt január 5-én megjelent cikkén Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért, a többi között a médiáért felelős tagja. A holland uniós biztos ezt írja: „Ha valaki a roma közösség tagjait „nem embereknek” nevezi - a magyar fideszes Bayer Zsoltról beszélek - az annak a jele, hogy az illető nem méltó szövetséges”.

 

 

Kroes holland biztos kikelt Bayer Zsolt ellen
Kroes holland biztos kikelt Bayer Zsolt ellen
Felháborodott Bayer Zsolt január 5-én megjelent cikkén Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért, a többi között a médiáért felelős tagja. Az egyik népszerű mikroblog oldalon közzétett üzenetében a holland uniós biztos ezt írja: „elborzasztanak Bayer Zsolt szavai a magyarországi romákkal kapcsolatban (állatok, stb.)”.

 

Bayer: Szándékosan értenek félre

Bayer Zsolt publicista január 8-án már válaszolt az összehangolt támadásokra. Cikkében azt írja: szándékosan félreértették mondatait. „Aki nem érti, mi készül a magyar falvakban, a magyar kocsmák mélyén, a magyar vasútállomásokon, nyilvános vécékben, a cigánysorok sarában – az mind hülye. Soha még ennyire nem voltak húsba vágóak Babits szavai: „Növeli, ki elfödi a bajt.” És mindenki elfödi, aki ma nem a lényegről beszél, vagyis a cigányság egy részének büszkén és önként vállalt társadalmon kívüliségéről."

Neelie Kroes leszögezi, hogy ő nem ezt érti a szólás, a vélemény szabadságán. „Ha valaki a roma közösség tagjait „nem embereknek” nevezi - a magyar fideszes Bayer Zsoltról beszélek - az annak a jele, hogy az illető nem méltó szövetséges” - ismerteti a cikkel kapcsolatos véleményét a konzervatív-liberális holland politikus.

Kroes szerint „ez a borzalmas dolog" a Magyar Hírlap hasábjain jelent meg, ő maga pedig a The Budapest Times honlapján Bayer írását bíráló cikkre hivatkozik, amelynek szerzője angolul idézi Bayer eredeti írásának egy részletét.

A múlt héten az Európai Bizottság alapjogokért és igazságügyi kérdésekért felelős tagja, a luxemburgi Viviane Reding teljességgel elfogadhatatlannak minősítette Bayer Zsolt cigánysággal kapcsolatos írását. A kereszténydemokrata, konzervatív hátterű politikus, a bizottság alelnöke arra az álláspontra helyezkedett, hogy rasszizmusnak, gyűlöletbeszédnek, illetve a türelmetlenség más megnyilvánulásainak nincs helyük az Európai Unióban.

„Az emberi méltóságot mindig tiszteletben kell tartani, úgy a romák, miként az összes többi uniós polgár vonatkozásában” - hangsúlyozta akkor Reding.

 

 

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 86

Hozzászólások:

Menjen a p...ba!

Persze azt "elfelejtették" neki lefordítani, hogy a gyilkosokat nevezte állatoknak, teljesen jogosan!

Ott van a válasz a cikk mellett jobbra, úgy Bajerosan:"Aki nem érti, hogy mi készül a magyar falvakban,.............az mind h.ü.l.y.e."

y

Neelie Kroes Asszony, több mint valószínű még Ő sem hallott Kertész Ákos hírhedté vált nyílt leveléről az Amerikai Népszava liberális vörös bolsevik szennylap 2012 március másodikái számában ahol a jeles Kossuth díjas művész úr kirohan szülőhazája, a fehér magyarok ellen és szinte nyálazva, fröcsögve, élvezettel többek között így ócsárolja a magyarokat a világ elött:

… (a magyarok) Percemberkék. A jelenben élnek, akár az állatok. A valóságos állatokra gondolok, vagyis ez nem erkölcsi ítélet, egyszerű ténymegállapítás…….

……A magyar genetikusan alattvaló……….

……. boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot………..

Ha kedves liberálisaink a pontos és összefüggéseiben történő idézetekkel szaladgálnának árulkodni, megkímélnék ezt a csomó szerencsétlent attól, hogy sorra hülyét csináljanak magukból.

Nelli néni nem először csinál hülyét magából.
Nem ártana, ha ezt meg is mondaná neki valaki.

Tisztelt magyar kormánypárti politikusok! Ne lepődjenek meg ilyen kritikákon! Nyilvánvaló, hogy Kroes nem ismeri a teljes BZS cikket, ennek ellenére ítél, elítél! Ez nagyon ismerős: Navracsics ugyanígy tett egy hete az atvben, pedig ő magyar kormánypárti politikus (min. eln. helyettes) és magyarul is tud olvasni (?). Könyörgöm valaki fordítsa/fordíttassa le angol/német/holland nyelvre ezt a szerencsétlen cikket és küldje el már a brüsszeli nagyokosoknak. Sürgős!!! Addig is kommunikációból elégtelen osztályzat!

Csatlakozom a véleményedhez annyi megjegyzéssel, hogy Navrasicsot azóta sem hallottam bocsánatot kérni a meggyilkolt magyaroktól, hogy védelmébe vette a gyilkosokat!

Igy igaz: a gyilkoas cigók azok =állatok, kajmán olga meg szopjon f.szt navracsiccsal és a drága bolgár úrral ergyetemben

Miért nem látjátok már be, hogy Bayer Zsolt egy bődületes vadbarom, hogy az ő stílusában írjak?????????????? Egyetlen cikkel szétbombázta a Békemenet sikerét, a kormányt a külföld ismét támadja, pedig már a kilábalás közel volt, nem mellesleg saját eredményét a Békemenetben is tönkrebombázta. És nincs is igaza, mert gondoljatok csak bele, hogyan is érezheti most magát például a kormánypárti roma politikus Farkas Flórián és általában a Fideszben, a Fideszért (is) dolgozó romák!!!!!!!!!!!!!!! A Jobbikosokat pedig nem tudja magához csalogatni ezzel a Fidesz. Ha ez az idióta agyhalott Bayer úgy írta volna meg a cikkét, hogy minden hasonló erőszakos bűncselekmény elleni fellépést sürgette volna mindenféle rasszra való tekintet nélkül, akkor most a kormánynak a valódi problémákra tudna koncentrálni, és nem azon törnie a fejét, hogyan is reaáljon a nemzetközi támadásokra. Nyilván a magyarellenes nemzetközi hordáknak ez csak egy ürügy, de nagyon jó ürügy.

Bayer Zsoltika, csak nem az MSZPnek dolgozol kettős ügynökként????????????????

Kedves k. géza!
Az a probléma, hogy a bennünket körülvevő latin és szláv nyelvek egyike sem képes a jelentések olyan csodálatos garmadáját létrehozni a gyökök szóképzésével, mint a magyar.Mert pl, amíg az angol vagy a német, de az olasz vagy az orosz is néhány előljárószót használ, vagy szóvégi hangot változtat, addig mi, pl. tr gyök révén szavak ezreit állítjuk elő./tör, tér, tár, túr, tördel, tőrös, törékeny, töröl, stb. tehát ne várd, hogy ők megértsenek egy magyar cikket. Abban ui. a mondatok is úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy azt nem lehet híven lefordítani.Nincs rá elég szavuk.

Bezzeg a ballibák nem teketóriáztak a megvágott/elferdített anyag fordítása percek alatt ott volt a nyugati sajtó és a politikusok kezében, mindenkiében, akinek a véleménye számít. Persze megfelelő, hatásos kísérőszöveg és drámai jajveszékelés kíséretében. Ballibák ebben kiválóak. Miért mindig a jobb oldal ilyen béna? Rágalomra azonnal kell válaszolni, mert gyorsan terjed.

Már 1998 óta, de legkésőbb 2001 óta, a "köteles beszéd" után minden épelméjű jobbos számára világosnak kell lennie, hogy gondolkodni kell, mielőtt írna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bayer Zsolt erre nem képes. Nem mellesleg a Magyar Hírlap szerkesztői sem.

Nem tudnak magyarul a szocionok, a ballibák tudnak, de szándékosan ferdítenek.

Nem kell nekik semmit lefordítani, ezek ugyanazok a szutykos csontvázak akik Cohn B.-vel egyszer már nekiestek Magyarországnak, mert a szutykos Göncz lány és társai úgy informálták ahogy! Nem érdekli őket se Bayer, se c.gány, se magyar, csak az hogy a zsidrákok és szoci talpnyalóik nincsenek olyan számban hatalmon mint azt ők akarják, és a magyarok még mindig ellenállnak.

cinci, ez aztán korrektül és elfogulatlanul hangzik. Valószínűleg több problémát old meg, mint amennyit okoz az újabb és újabb támadási felület nyitásával.

Lehet hogy cinci véleménye nem PC és nem is elfogulatlan,de sajnos nagyon is igaz.
És mint látjuk az igazság kimondása általában sose minősül PC-nek.
Az igazság elkendőzése és a struccpolitika viszont nem vezet sehová,csak tovább gerjeszti a problémákat és a támadásokat.

Kedves Julcsa69. ez a megállapítás nagy általánosságban talán igaz lehet, talán nem, de a konkrét esetre vonatkoztatva akkor is csak elfogult, vak vádaskodás marad. Olvasta Ön a jó David Mandler cikkét a Budapest Timesban, ami az állásfoglalás alapjául szolgált? Nekem részem volt ebben a kétes élvezetben, és az az írás (milyen meglepő) úgy ferdítés, ahogy van. Külön jó móka Mandler úr egyéb írásait is átfutni emellett. Nem muszáj ám mindenbe, de tényleg MINDENBE sötét háttérhatalmak mesterkedését vizionálni.

Az tény, hogy külföldön nem ismerik teljes formájában, mértékében a magyar c..nyproblémát. A barbarság, állatiasság, ami egy etnikai csport egy részének tulajdonítható, a külföldiek számára elképzelhetetlen, hiszen ezek az emberek magyarok, még ha valamikor be is vándoroltak Magyarországra, évszázadokkal ezelött. Ezek nem külföldiek, ezek magyarok. Épp azért érthetetlen, miért nem sikerült ezeket évszázadok óta felemelni. Ez a probléma, ezt nem érti a külföld.

Európa szerte úgy körülbelül 12 milliónyi czigány él. Eddig egyetlen árva országba sem zárkóztak fel a czigány hordák, mindeni meg akar szabadulni tőlük. Sőt, mi több, Indiába a Dalitok (ők is döghúszabálók) a czigányok ős rokonai 2-3 ezer év után ott se zárkóztak fel. Még a mai napig is népes Dalit czigányok több százmilliói a kasztrendszer legalsó rangján csücsül. És mindez egyáltalán nem a fehér magyarok hibája, ne is próbáljátok a fehér magyarokat a már máshol kiválóan bevált hazugságokra épített megélhetési jogok miatt kollektív bűnérzettel ostorozni.

A nyugat tökéletesen ismeri ennek a nép csoportnak a megnyilvánulásait és sokkal keményebben reagálnak rá mint mi.Ki vágják az országukból öket/olasz o.francia o./ és felgyujtják a putriaikat.Az EU. felháborodására meg tesznek ezek a senki álltal meg nem választott bohócok meg tépik a szájukat.

Ezek a fonnyadt libák ne gágogjanak annyit, ha Magyarországgal ilyen sok baj van , indítványozzák az EU-ból való kidobását.
Az ország vezetői úgyis képtelenek emelt fővel távozni ebből a lezüllött gittegyletből!

Arra, hogy ki hogyan kritizálta a Bayer cikket nem mindenben reagálta le a MH.Azt a hírt hogy négy magyar egyetem média szakán úgy döntöttek, hogy a Bayer cikk miatt az újságnál folytatott gyakorlatot nem ismerik el, még senki nem reagált!Ez az igazi megmérése az újságnak, és az újságírónak!

Ez azért eléggé reakciónak tűnik: http://magyarhirlap.hu/sarkosan-fogalmazva-18

A MH-ot nem a Bayer-cikk süllyesztette arra a mélységre, amelynél már nem beszélhetünk újságírásról. Nem minden papírtermék, nem minden online változat újság, média. A MH pontosan belepasszol az Echo-TV körébe.
Bayer csak megerösítette stílusában a MH tartalmát.

Azon tűnődöm, aki nem tartja a MH-t sajtóterméknek (egyes számban amúgy médium és nem média, a mindenségit) az miért olvassa, miért kommentálja?

Ahogy elolvasgatom T.újságírók végtelenül megvető megjegyzéseit a másik oldal lapjairól, hasonló kérdés bennem is felmerül.

Az újságíró az más, neki muszáj, szegénynek.

Figyelj féldrusza!
"...négy magyar egyetem média szakán úgy döntöttek...Ez az igazi megmérése az újságnak, és az újságírónak!"
Hol élsz? Valóban mércének tekinted ezt?
Nem látod a közös karógyökeret?

A felemelésre épp úgy nem volt törekvés, mint a másik oldalról a felemelkedésre. A c..nyok kevés kivételtöl eltekintve, a legalacsonyabb, legkisebb iskolázottsággal rendelkezö csoport tagjai. Problémájuk az ö problémái voltak, ha bünöztek, ha bünözésnek csak gyanuja is fennállt, elvitte a csendörség, késöbb a Kádár rendörsége. A c..ny hamar megtanulta, hogy ez ma nem megy, ma azt csinál amit akar. Hiányzik egy rendörség, hiányzik egy "nulla toleranciával" dolgozó bünüldözés. Ezért a hiányért pedig nem a c..nyság felelös.
"Két hét alatt rendet teszünk". Így hangzott ez jó két és fél éve. Az etnikai csoport sok tagjától szenvedök pedig várják a "rendbe rakást".
Számomra érthetetlen, miért kell a bünözést csaknem támogatni.
Ezt a támogatást nem tudja a külföld, ezért nem is érti Bayer Zsoltot.
Mit csinál a belügyminiszter?

Szerintem, azt hogy ki kicsoda, és hogyan kell megítélni, arra Navracsics válasza a legjobb," Mindenkit teljesítménye alapján kell értékelni!"Kollektíve véleményt mondani egy ember csoportról nem lehet, pláne olyan kérdésben, hogy azok bűnözők, vagy állatok!A kollektív ítélet sosem volt jó, mi magyarok is mindig tiltakoztunk ellene, például a szerbek vérengzése után amit a magyarok ellen a második világháború idején, illetve után követtek el!Vagy rosszul emlékszem?

Így van. De ne menjünk olyan vissza a történelembe, mert manapság is kollektív magyarüldözés van. A magyar-román focimeccs zárt ajtók mögötti játszatása egy példa, de minden alkalmat megragad a világ nyugati része, beleértve persze a kisantantot is, hogy a magyarokat diszkriminálják, belerúgjanak. Bayer Zsolt idióta, mert ezzel a hülyeségével lenullázta azokat az erőfeszítéseket, amelyeket tisztességes jobboldaliak tettek ez ellen.

Sunyi állnok kérdésedre válaszolok.Az olyan alakok miatt mint az elvbarátaid nem tud többet tenni a rendörség mert akkor a liberális sajtó kikezdi öket.Jogvédők külföldi pénzen csillebércre menekitik vagy Francia o.-ba az elkövetöket majd felheccelik a külföldi sajtót hogy itt ci..üldőzés folyik.A folyamat vége hogy utánna megkérdezitek hogy mit tesz a belügyminiszter ?

Tananyag a Rágalom áriából politikusoknak:
„Lágy kis szellő, lebbenve szálló,
Szárnya sincsen, könnyedén támad,
Észrevétlen, szépen árad,…
Háztól fürgén röppen házig,
Óhatatlan fülbe mászik,...
És ha egy szájból kiröppen:
Adják, hordják egyre többen,
Félénksége egyre csökken, …
Végre bömböl, zendül, harsog,
Árad … Irgalmatlan végítélet,
Mindent végromlásba veszt.
És e rágalomnak tárgya,
Ronggyá tépve, elcsigázva,
Szörnyen össze-vissza törve,
Pellengéren pusztul el,..”
pedig a rágalomnak ez csak a régi szoft változata

Mordor! a legjobb az lenne,ha Bayer Zsolt fordítatná le vagy lektoráltatná a cikket és SZEMÉLYESEN KÜLDJE EL NEKI SZERETETTEL...nekem pedig a nellyke csók...+ a s amikor nem akarja!

Remek ötlet! Remélem olvasod Zsolti!

Magyarországot az EU-ból ma valóban jobban figyelik, mint Ausztriát vagy Finnországot, hogy a hasonló kis országoknál maradjak.
Ennik egyik oka, OV stratégiává vált pávatánc politikája és a minösíthetetlen nyilatkozata az EU vezetöivel szemben "Az EU vezetöi még egy vidéki kóceráj vezetésére sem alkalmasak"-mondja Európa sereghajtója, talán az egyetlen aki, és akinek a népe állandó szabadságharcot vív az egész világgal.
Közben OV kapja csattanós pofonokat, de ö azt gondolja, ö osztja a sallerokat és a kokikat.

Ezt honnan veszed? Csak nem te is a megfigyelők között vagy?

De nem figyelték 2006-ban...Meg máskor. Amikor 8-9% volt a költségvetési hiány.

"Az EU vezetői még egy vidéki kóceráj vezetésére sem alkalmasak"
Ez egyébként tökéletesen igaz, nem tudom, mi a bajod ezzel? Még a gazdasági bizottságban is teljesen dilettánsak ülnek, hogy-hogy nem a magyar államháztartás várható hiányát harmadik évben is jelentősen "elszámolták", mégpedig tendeciózusan felfelé tévednek.

Azért figyelik jobban magyar o.t mert elvbarátaiddal tesztek róla.A 2o12 pofára esést nem birjátok lenyelni a mézes bödönt becsukták előttetek a páva táncot vezéred a Fletó mutatta be és akármennyire gyülölitek Orbán Viktor miniszter elnök urat ujabb 4 évig lesz rá módotok hogy ugy lássátok mint az ország vezetőjét.

Idióta liberálisok dagasztják a semmit, és olyan tájékoztatókat körtölnek szét, ami az áldozatok emlékét is gyalázza. Neelie Kroes is körülnézhetne, hogy meggyőződjön, sérültek-e a meggyilkoltak, kiraboltak emberi méltósághoz fűződő jogai. Itt már régen nem a valóságról van szó, a nemzeti öntudat és alapvető erkölcsi normák rombolása a kitűzött cél. Aki pedig takargatja a bűnösöket, részt vállal a felelősségükben is. A jogvédők körül nagyon bűzlik minden, mert semmi együttműködő nyilatkozatuk a deviancia csökkentésében nem tapasztalható.

Miért kell nekünk ezt a 73 éves kriptaszökevényt eltartani? -Vagy a nyugdíj mellett még felmarkolja az eu-s járandóságát is?-Ügyes a kicsike! Az nem csípi a szemét, hogy a rokona, a kertész a magyarságot genetikai alattvalónak, moslékzabálónak titulálta. -Velünk mindent meg lehet csinálni, de ha mi emeljük fel a szavunkat, akkor "hallgass" a nevünk!-Ez a nőszemély irányította 25 évig a holland liberálisokat. Olyan, mint a Bandita gyerek.-Osztják az észt, -ki tudja, meddig tehetik még?!

Nem kell Kertészen csodálkozni, már DIODORUS SICULUS, első századbeli görög történész is megfigyelte, hogy "a sidók más embereket ellenségeiknek és alsóbbrendűnek tekintették".

Zűrzavar a paradicsomban ?
Az a Chon nem tud újat mondani, most itt van ez ? Kitenném Pécsre, hogy átélje amit az a szegény Bándy lány átélt !

Nem biztos, hogy szörnyűlködne, lehet, hogy élvezné a dolgot. Ki lát bele a liberálisok lelkivilágába. Aztán, ha mégse így van, akkor vessen magára, körültekintés hiányában ezt a nyilatkozatát elqrta.

ndrs !
Azt hiszem, ritka féreg természetű lehet aki az áldozatokat nem is említi és a gyilkosok pártjára áll !
Ezzel a szemlélettel egy idő után az lesz a baj, hogy tovább tüzeli az állatias ösztönöktől vezérelteket.

ez a mama olyan hűlye,hogy csak hápogott amikor a román min.e.Ponta beolvasott neki,hogy JOBBOLDALI!!! ,MERT A RUHÁJA NARANCS SZINŰ VOLT !nem mondhatta,hogy most uram,én most bugyira,kombinyetre vetkőzöm és azonnal vörös ruhába öltözöm

Oldalak