Gyurcsány: Szociális katasztrófa fenyegeti az országot

A A A
A Demokratikus Koalíció nagygyűlése előtt tüntetők várták Gyurcsány Ferencet
Gyurcsány Ferenc szerint szociális katasztrófa fenyegeti az országot, mivel most érik el majd a nyugdíjkorhatárt azok, akik eddig minimálbérért dolgoztak, illetve százezrek kerültek ki a rokkantellátásból az "igazságtalan felülvizsgálatok" miatt. A volt miniszterelnök erről a Demokratikus Koalíció nyíregyházi nagygyűlésén beszélt pénteken.

Gyurcsány Ferenc szerint akik eddig minimálbérért dolgoztak, vagy úgy voltak bejelentve, nyugdíjasként igen alacsony összegű ellátást kapnak majd. "A választás után a remélhetőleg létrejövő új kormánynak első intézkedései között foglalkoznia kell majd ezzel a kérdéssel" - tette hozzá. A Demokratikus Koalíció nyíregyházi nagygyűlésén - amelyen több mint háromszáz ember vett részt - Gyurcsány Ferenc pártja készülő választási programjából emelt ki részleteket és aktuális politikai kérdésekkel is foglalkozott.

Kifejtette: szerinte el kellene törölni a nyugdíjkorhatárt. Akár 50 éves korban is nyugállományba vonulhatna bárki, persze ez esetben nyilván kisebb összegű nyugdíjat kapna, az egyéni számláján befizetett járuléknak és letöltött kevesebb szolgálati idejének megfelelőt - mondta."Ez ösztönözné az embereket arra, hogy harcoljanak a nagyobb bérért", ne a kedvező adózást, az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) vagy a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) válasszák a minél kisebb pillanatnyi járulék fizetése érdekében, hiszen azzal később önmagukat hozzák nehéz helyzetbe - vélte Gyurcsány Ferenc.

 

Tüntetők várják a DK nyíregyházi nagygyűlésére érkező Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a Szarvas utcai irodaház előtt
Tüntetők várják a DK nyíregyházi nagygyűlésére érkező Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a Szarvas utcai irodaház előtt

A pártelnök a 2014-es parlamenti választással kapcsolatban azt mondta: a Demokratikus Koalíció nem ért egyet azzal, hogy a határokon túl élő kettős állampolgárok szavazata döntsön a határon belüli sorskérdésekről. Hozzáfűzte saját véleményét is, miszerint "egy közösség akkor lesz erős, ha osztozik minden egyes tagjának sorsában, s a határon túl lakók természetszerűleg nem tudnak részt vállalni ebből, döntésük következményeit nem viselik".

A nagygyűlés előtt tüntetők várták Gyurcsány Ferencet, tízen táblákkal a kezükben demonstráltak a volt miniszterelnök és pártja ellen. A tüntetők - akik "Eladtátok Magyarországot!", "Szétloptátok az országot!", "Bűnözőkkel kormányoztatok!", "Soha többé baloldalt!" feliratú táblákat emeltek a magasba - heves szóváltásba keveredtek a nagygyűlés résztvevői közül több emberrel. A felek kölcsönösen szidalmazták egymást, és a volt MSZP-SZDSZ-es, illetve a mostani Fidesz-KDNP-s kormányt, de a szópárbajon kívül incidens nem volt közöttük. A gyűlés után egy jobbikos és egy árpádsávos zászlós tüntető is megjelent a gyűlésnek otthont adó nyíregyházi irodaház előtt, ők szintén a DK-s szimpatizánsokkal keveredtek szócsatába.

Hyde Park - Szóljon Ön is hozzá! - Regisztráció
Kérjük, csak a témához szóljanak hozzá és tartózkodjanak a becsmérlő, trágár szövegektől.
Cikkeink kommentálásához regisztráció szükséges.
Eddigi hozzászólások száma: 19

Hozzászólások:

Mit mond ez a mocskosszájú?

Kormányfőként miért nem jutott eszébe?
A rokkantnyugdíjak felülvizsgálatát pedig ő azért hagyta abba, mert nem hozhatott szavazatokat, nem azért, mert igazságtalan... stb. stb....

Okos !
Szerencsések lehetünk, hogy ő a nagy vezér, fel van mentve minden felelősség alól !
- Hazudtunk reggel este ! Nem csináltunk semmit. -

Szóval azért ez már vérlázító!Pont gyurcsány mond ilyeneket?Az nem létezik,hogy a viselt dolgai miatt nem lehet felelősségre vonni!Ezt nem hiszem el!!

Gondolom, ott volt a Gyurcsányi gyűlésén Csaba Lászlóné is, aki a fiatalok elől felvette a Fidesz által megszavazott lakástámogatást, a 30 millió forintot, mikor hatalomra kerültek, és rögtön el is törölték nehogy más hozzáférhessen.-Úgy tudom a hölgyike ebből vásárolta fel családjának az üres bérlakásokat Nyíregyházán.-Ez is a fészekrakó programjuk egy része volt.-Magyar Bálint, Juhász Ferenc,....mind mind éltek a lehetősséggel akkor.-Aki még szóba áll ezekkel, az eláshatja magát.

" A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra-és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más , normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek, egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. -Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja."
Alekszandr Szolzsenyicin

Sajnos a mi hazánknak belőlük is csak a legalja jutott.

Ez a pápai gyerek, mindenkin és mindenen felülmúl!:))))

„Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a qurva országban. Hogy nem kell besz arni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra sz arok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e….”-
Egy kis emlékeztető erről az alakról!

"Ez ösztönözné az embereket arra, hogy harcoljanak a nagyobb bérért", ne a kedvező adózást, az egyszerűsített vállalkozói adót (eva) vagy a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) válasszák a minél kisebb pillanatnyi járulék fizetése érdekében"
Ez az ember ennyire nincs tisztában a valósággal?
Azt hiszi ezek az emberek jókedvükből döntenek így?Magyarországon a vállalkozások jelentős része kényszervállakozás, mikro- és családi vállakozás, melyek napról-napra tengődnek. Harcolnának ők a nagyobb bérért, ha lenne rá reális lehetőség. Még jó, hogy az egyszerűbb és olcsóbb járulékfizetést választják, hiszen így több marad nekik abból a kevésből, amiért megdolgoztak.
Gyurcsány uram! A vállalkozások éppen azért választják az eva-t és a Kata-t, mert nemhogy a "nagyobb" bérért, hanem a fennmaradásért harcolnak; és bármilyen keveset is jelentsen, már az is számít.

„Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a pic ába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a sz arból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?”-----
Itt a folytatás.

Ő már csak tudja, ő és ebtársai intézték az ügyet, és amikor a szemét Fidesz megemelte a minimálbéreket, akkor ő csaholt a leghangosabban ellene!!
Szóval erről írhatna egy jóféle szakdolgozatot, és akkor az is meglenne... nem kéne tovább keresni a sógorét!!

Erről is csak a bal-lib oldal tehet, pláne, hogy most még uszító kampányt folytatnak. Talán az elmúlt 1990 előtti 43 évben, és 1994<>1998, 2002<>2010 között időkben nem kellett volna lerabolni az országot az elvtársaknak és elvtársnőknek.

Fletkovics ! A katasztrófa a te öt éved alatt volt ! Hazudtunk, reggel, délben, meg éjjel , az éjjelin ! Nem csináltuk semmit ! "TE MONDÁD" !

Nem kell félnie. Szegénységi bizonyítványt akkor kell kiállítani hazánkról, ha még egyszer alkalmuk lesz tönkretenni!

..akik most érik el a nyugdíjkorhatárt és eddig minimálbérért dolgoztak, no...azokat kell beültetni a FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGOKBA, IGAZGATÓ TANÁCSOKBA, AZ OTTANIAKAT MEG KI KELL LÖKNI A HÓRA, MERT TÉNYLEG NEM CSINÁLTAK EDDIGSEMMIT CSAK SZEMETHÚNYTAK !

Márai idézet kicsit módosítva: "A kommunistától (gyurcsánytól) még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint a bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszményt védi, hanem a zsákmányt"

Ez a szerencsétlen, éjjel nappal hazudozó Pojáca a "Magamalatt Vágom a Fát" érdemrend tulajdonosa, még mindíg próbálkozik, Ahelyett, hogy végre nekiállna megkeresni Sohasemvolt szakdolgozatait !

Gyurcsány Úr!
Kormányfőként kellett volna felismernie, eszébe jutnia e nemes mondat, majd tartalommal megtölteni?!
Sajnos neveltetéséből adódóan soha nem volt szociálisan érzékeny ember.
Kapzsiságuk oly szintre emelkedett, amire a világ más országaiban - emennyiben demokratikus országról beszélünk - az önök kormányzásának módszereire következményére, nincs példa!
Ha önök visszajönnek végleg elveszett országunk!
Úja jön a sötétség uralma!
Nem hiszem, hogy újra feltudna állni az ország a lelki nyomorból és a szellemi sötétségből.

Europa lerokkantabb országa Magyarország volt.Itt már akár 150 Ezer forintért is lehetett rokkant az ember...Amikor egyszer Miskolcon ellenöriztek 196 parkoló autót,kiderült,hogy 91 rokkant igazolvánnyal parkolt.Nem is tudom,hogyan uszták meg a csehek 40 ezerrel.Gyurcsány egyébként szem szivesen hallaná vissza szavait erröl a témáról...A világ legaljasabb dolga,amikor a választások elött a politikusok "felfedezik",hogy a társadalomnak vannak rokkantjai,és nyugdijasai....Gyurcsány is egy Nagy felfedezö.......

Ez a gyurcsány egy pocsék alak, egyike a legundorítóbb bolsevik szemeteknek